Spaghetti cacio e pepe

 

Więcej przepisów kuchni rzymskiej

Więcej przepisów włoskiej kuchni

 

Składniki: 400 gr. spaghetti; 200 gr. ser owczy pecorino tarty; duża łyżeczka pieprzu

 

Przygotowanie: Gotować spaghetti w dużej ilości wody lekko solonej. Odcedzić spaghetti, ale tak aby pozostały lekko mokre. Dodać dużo sera owczego pecorino i pieprzu. Podawać gorące.

 

Uwaga!


Makaron zawsze wrzucamy do wrzącej wody!


A czas gotowania liczy się od momentu kiedy woda po wrzuceniu makaronu zaczyna na nowo wrzeć.

 

Więcej przepisów kuchni rzymskiej

Więcej przepisów włoskiej kuchni

 

Pogoda w Rzymie

booked.net
+8
°
C
+
+
Rzym
Niedziela, 16
Prognoza 7-dniowa

Targi Mediolan - Fiera Milano
Targi w Weronie